Tweede Kamer staat pal voor vastgoedconcern UvA

Het is altijd mooi om direct nadat de nieuwe, juiste betekenis van de oerhollandse beroemde VOC, Volgevreten Onbenullig Corrupt, is gelanceerd, de VOC-mentaliteit fraai geïllustreerd te zien in de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Men houdt zich daar met Belangrijke Zaken bezig, dit moge duidelijk zijn:

De bezetters van het Maagdenhuis moeten de schade van een half miljoen euro die ze dit voorjaar aan het gebouw hebben berokkend, zelf vergoeden. De Tweede Kamer heeft daar vandaag een motie van VVD, CDA en de PVV over aangenomen. Het voorstel kon verder rekenen op de instemming van de ChristenUnie, de SGP en enkele kleinere fracties.

De motie roept minister Jet Bussemaker op met het bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) om de tafel te gaan zitten en uit te zoeken hoe de kosten op de demonstranten kunnen worden verhaald. Het Maagdenhuis is onderdeel van de UvA. (VK)

Hoe men “de bezetters” in kaart gaat brengen werd niet duidelijk gemaakt maar hier past krachtdadig en doeltreffend optreden. Hier heeft het ministerie van veiligheid niet voor niets twee zwaargewichten (in meer dan een betekenis) voor klaarstaan.

Opmerkelijk: de toch altijd voor sterke sociale hervormingen klaarstaande PvdA en D66 ontbreken in het lijstje voorstemmers. Hoe belangrijk dit Besluit van de Volksvertegenwoordiging is wordt geïllustreerd door het CvB zelf, dat zegt dat de (toch al op een rekentruukje berustende, dus fictieve) schade wel gedekt wordt door verzekering.

Het eerder in februari bezette Bungehuis staat inmiddels in de steigers want zoals u weet moet er een zeer luxe hotel komen op korte termijn.