Twee doden bij ontruiming Bedoeïenendorp Um al Hiran dat plaats moet maken voor Joods dorp

Bij de ontruiming van het Bedoeïenendorp Um al Hiran in de Negev, dat plaats moet maken voor een nieuw dorp, Hiran, voor Joodse Israeli’s, zijn woensdag twee doden gevallen. Volgens de Israelische politie werd een politieman, Erez Levy (34), gedood door een ”ramaanval” met een auto. De inwoners van Um al Hiran zeiden echter dat de bestuurder van de auto werd beschoten en vervolgens de macht over het stuur kwijtraakte, waarna de auto bleef doorrijden, politiemannen overreed en tegen een andere auto tot stilstand kwam. De bestuurder, Yakoub Musa Abu Qi’an (47), een wiskundeleraar op de middelbare school in het nabije Hura, werd doodgeschoten.
Knessetlid Taleb Abu Arar zei dat de politie hem in ”koelen bloede” doodschoot. ”Ze schoten hem dood zonder reden. De beschuldiging dat hij probeerden iemand te overrijden is niet waar.” Haaretz en 972 Magazine schreven echter dat de politie denkt dat hij lid was van een islamitische organisatie en dat zij onderzoekt of hij niet beïnvloed zou kunnen zijn door IS. Familieleden van Abu al Qi’an noeden dat onzin.
De politie schoot met traangas en rubberkogels. Diverse mensen raakten gewond. Onder hen was de fractieleider van de Gezamenlijke Lijst in de Knesset, Ayman Odeh.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist