Tussen de PVV-ers in Breda

Dat was een natte toestand, in Breda in de regen naast en tussen PVV-ers. Daar was ik, omdat Wilders daar een flyeractie hield en ik daartegen wilde protesteren. Afgezien van die regen is het actievoeren goed verlopen.

Wilders zou gaan flyeren op het Van Coothplein vanaf kwart voor drie. Gisteren verspreidde ik een klein oproepje om daar iets tegenover te zetten. Of er mensen mee zouden doen,was onduidelijk. Ik ben er heen gegaan, niet wetende wat er zou gaan gebeuren. Zou de politie iedere zichtbare tegenstander op grote afstand van de Grote Leider proberen te houden, wellicht zelfs tot arrestatie overgaan? Zouden PVV-ers agressief, mogelijk met geweld reageren? Zouden er andere antifascisten actie tegen Wilders voeren, al dan niet op de oproep afgekomen?

Toen ik aankwam op het Van Coothplein stond daar 1. veel politie en 2. veel pers. Ook veel anderen, en al snel zag ik pakweg tien mensen in PVV-hesjes, en ook een PVV-spandoek. Eromheen, vooral achter een dranghek, kennelijk vooral PVV-sympathisanten, enkele tientallen of zo. Er tegenover een paar mensen die reclame maakten voor Jesse Klaver en anderen die free hugs in de aanbieding hadden. En allerlei – kennelijk – nieuwsgierigen er tussen en eromheen, in blijde, angstige, boze of gewoon nieuwsgierige verwachting.

Ik had een bord bij me. Aan de ene kant een AFA-poster met ‘geef angst en haat geen stem’. Aan de andere kant zelfgeschreven tekst: ‘PVV weg ermee – Vluchtelingen welkom’. Dat haalde ik te voorschijn en hield ik omhoog, ik heb nog even ‘PVV weg ermee!’ geroepen, maar daar was in mijn eentje weinig eer aan te behalen, daar stopte ik gauw mee. Maar het bord trok onmiddellijk aandacht van mensen met camera’s en microfoons. Ik heb er nogal wat kort te woord gestaan.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: ravotr