Trumps ambassadeur in Israel geeft in interview blijk van partijdigheid en onkunde

De Amerikaanse  ambassadeur in Israel, David Friedman, heeft donderdag een interview gegeven waaruit blijkt dat hij de zaken beslist niet op een rijtje heeft als het om Israel/Palestina gaat. Zo zei hij in het interview met de Israelische site Walla news  onder meer dat de nederzettingen slechts 2 procent van de Westoever beslaan, dat de twee statenformule ”eigenlijk niet meer bruikbaar is” en dat Veiligheidsraad resolutie 242 tot bedoeling had Israel aan veilige grenzen te helpen. Hij werd meteen scherp bekritiseerd door diverse Palestijnen, en in allerlei publikaties.

Friedman, die voor hij benoemd werd advocaat was in faillissementszaken en onder meer een donor was van de nederzetting Bet El, zei dat de nederzettingen volgens hem ”een deel van Israel zijn” en dat dit ook altijd de verwachting is geweest. Volgens hem was ”het idee van Resolutie 242 om Israel aan veilige grenzen te helpen, want ”de grenzen van 1967 werden door iedereen gezien als niet veilig. De resolutie zei dat Israel zich zou terugtrekken uit gebieden die in het recente conflict waren bezet,” aldus Friedman. ”Dus Israel zou een belangrijke portie van de Westoever behouden en datgene teruggeven wat het niet nodig had voor vrede en veiligheid.”

In werkelijkheid sprak de resolutie van ”grenscorrecties” in samenhang met de ”ontoelaatbaarheid van het verwerven van gebied door middel van geweld”.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist