Trump weert mensen die vluchten voor ISIS en Assad uit de VS

Ik had het ergste verwacht, maar zelfs mij weet Trump te verbazen. In een move die bijna te weerzinwekkend is om over te schrijven, heeft de Oranje Fascist burgers van zeven landen uit het Midden-Oosten waar moslims een meerderheid vormen voorlopig de toegang tot de VS ontzegd. Het betreft Syrië, Iran, Irak, Jemen, Soedan, Libië en Somalië.

Dit bevel raakt niet alleen vluchtelingen, maar ook burgers van deze landen die over een geldig visum of een permanente verblijfsvergunning voor de VS beschikken. Dat betekent dus dat mensen die op bezoek waren bij familie in – bijvoorbeeld – Iran de VS niet meer inkomen, ook al woont hun gezin daar. Inmiddels wemelt het op sociale media van de berichten over mensen die aan de grenzen en op luchthavens tegengehouden worden, ook wanneer ze over een geldig visum beschikken. De enige uitzondering wordt gemaakt voor mensen met een diplomatiek visum.

 


Vluchtelingen komen de VS voorlopig überhaupt niet meer in. De ban geldt voor 120 dagen. De regering zal die tijd gebruiken om ‘een nieuw, effectief immigratiebeleid’ te formuleren. Omdat het natuurlijk altijd nóg erger kan, zullen na implementatie van het nieuwe systeem christelijke vluchtelingen een voorkeursbehandeling krijgen. Moslims die op de vlucht zijn voor ISIS of Assad kunnen dus letterlijk doodvallen.


Inmiddels is de KLM al druk bezig Trump bij te staan bij het effectief uitvoeren van deze schandalige maatregel. De luchtvaartmaatschappij heeft vandaag tenminste zeven mensen geweigerd op vluchten naar de VS.

Opmerkelijk: landen in het Midden-Oosten waarmee Trump zakelijke banden heeft, vallen niet onder de ban, iets wat vast geen toeval is.  Zo kwam het merendeel van de vliegtuigkapers die op 11 september 2001 twee vliegtuigen in de Twin Towers boorden uit Saoedi-Arabië, maar met dat land onderhoudt Trump warme zakelijke relaties, dus wordt het ontzien.

Inmiddels viert ISIS openlijk feest over het cadeau dat Trump hen in de schoot geworpen heeft. Aan ISIS gelieerde accounts op Twitter doen de hele dag al niks anders dan Westerse nieuwssites retweeten. Er is ISIS traditioneel alles aan gelegen de VS af te schilderen als een vijand van álle moslims (en zichzelf als de enige verdedigingslinie) en de jihadisten kunnen hun geluk vandaag niet op.

Hoe dan ook zal de backlash in het MO en onder moslims natuurlijk enorm zijn. Trump is er in één week in geslaagd het aanzien van de VS in het MO meer schade te bezorgen dan Obama in acht jaar.
En Iran beantwoordt het inreisverbod met een inreisverbod voor VS-burgers.