Trump staat niet meer vierkant achter de twee-statenoplossing

President Trump van de VS heeft woensdag volgens sommigen geschiedenis geschreven door tijdens de eerste officiële ontmoeting met premier Netanyahu van Israel niet expliciet vast te houden aan een twee-statenoplossing. Tijdens de obligate persconferentie na afloop zei hij dat hij hard zal werken aan een oplossing maar dat die compromissen van twee kanten zal vergen en dat het uiteindelijk aan de partijen was om een akkoord te bereiken, iets waarmee hij leek aan te geven dat hij geen druk zal uitoefenen op één van de beide kanten.
Gevraagd op hij voor een twee statenoplossing is, zei Trump dat er wat hem betreft meerdere mogelijkheden zijn. ”Ik heb gekeken naar de de twee staten en de één staat en ik houd van de oplossing waar allebei de partijen van houden.” zei hij. ” Ik kan met allebei leven. Ik dacht een tijdje dat het misschien de twee staten was, dat het misschien de makkelijkste van de twee was, maar echt, als Bibi en de Palestijnen, als Israel en de Palestijnen gelukkig zijn, ben ik gelukkig met wat zij het liefste hebben.”
Voor de rest zei Trump dat hij het prettig zou vinden als Israel wat minder nadruk op de nederzettingen zou leggen. ”Ik zou het fijn vinden als jullie wat rustiger aan zouden doen met de nederzettingen,” zei hij.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist