Trump ontvangt Abbas: veel mooie woorden maar geen substantie

De Amerikaanse president Trump heeft beloofd de vredesonderhandelingen tussen Israel en de Palestijnen die al sinds 2014 stil liggen, weer tot leven te wekken. Hij deed dat tijdens een bezoek van de Palestijnse leider Mahmoud Abbas, die een driedaags bezoek aan Washington brengt. Het was hun eerste ontmoeting. Trump deed echter geen enkel toezegging en kwam oom met geen enkel concreet plan of detail. 
Op de persconferentie na hun ontmoeting zei Trump dat hij hoopte Abbas te kunnen helpen “de eerste Palestijnse leider te zijn die het uiteindelijke en belangrijkste vredesakkoord tekent dat veiligheid, stabiliteit en voorspoed brengt voor allebei de volken in de regio”. Hij zie ook dat hij gelooft dat beide volken dat willen. ”Ik heb altijd gehoord dat het misschien de moeilijkste overeenkomst is om vrede te sluiten tussen Israeli’s en Palestijnen,” zei Trump. “Laten we zien of we kunnen bewijzen dat ze het bij het verkeerde eind hebben. Laten we het doen.” Maar hij zie ook dat hij geen vrede kan opleggen en dat beide partijen er samen uit moeten komen.
Verder prees hij Abbas voor het feit dat deze tegen geweld en terrorisme is en zei hij dat hij ”erg onder de indruk was” van de veiligheidscoördinatie tussen Israel en de Palestijnse veiligheidstroepen op de Westoever.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist