Trump benoemt super havik tot ambassadeur in Tel Aviv, herstel: Jeruzalem

Volgens David Friedman zijn de leden en supporters van ”J Street” geen Joden. J Street is een gematigde (zionistische) organisatie in Amerika, voor vrede met de Palestijn en een tweestatenoplossing. Je Street is een stuk rechtser dan Een Ander Joods Geluid bij ons, om nog maar te zwijgen van Jewish Voice for Peace of andere organisaties die niet afwijzend staan tegenover BDS. Dat zijn dus zeker ook geen Joden in Friedman’s ogen.

Friedman (57) is de keuze van Donald Trump als Amerika’s ambassadeur in Israel. En wat we dus op voorhand weten is dat de splijting en polarisatie bij de Joodse gemeenschap door deze keuze wordt bevorderd en bestendigd. Friedman is een advocaat die gespecialiseerd is in de afwikkeling van faillissementen. Hij was Trumps adviseur in joodse zaken tijdens diens campagne en hij is ultra rechts als het aankomt op Israel Palestina. Hij is vóór de nederzettingen, en voorzitter van een vereniging die de nederzetting Beit El bij Ramallah financieel steunt. Hij betaalde er tientallen miljoenen aan. Hij is gekant tegen een tweestatenoplossing en denkt ook niet dat er sprake is van een ”demografisch probleem” dat de ”Joodse meerderheid” zou kunnen bedreigen als de Westoever wordt geanexeerd.
Trump benoemde hem afgelopen vrijdag, nog vóór enige andere ambassadeur, in Rusland, China, Engeland of waar dan ook. En meteen zei Friedman ernaar uit te kijken zijn werk te kunnen beginnen vanuit Jeruzalem.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist