Totale afgang van de Verenigde Staten bij de VN

Nadat een resolutie van de VN om de Verenigde Staten te bewegen terug te komen op hun uitspraak dat Jeruzalem vanaf nu erkend wordt als hoofdstad van Israël door de Verenigde Staten geveto’d werd, hebben de Verenigde Naties nu wel een officiële uitspraak aangenomen dat de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad verworpen wordt, met een overweldigende meerderheid van 128 landen tegen 44 (35 onthoudingen en negen tegenstemmers). Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië hebben voor de uitspraak gestemd, en Nederland gelukkig ook. Je weet het immers maar nooit met die schoothondjes van de VS die doorgaans in de Nederlandse vertegenwoordiging zitten, nietwaar? Bovendien hebben we momenteel de Israëlzeloten van de Christen – Unie in de regering, van wie Joël Voordewind Amerika’s beslissing van harte toejuichte.

Deze terechtwijzing van de VS vond plaats ondanks eerdere dreigementen van Trump met financiële sancties. Een vernederende klap in zijn gezicht.

Nikki Haley reageerde verontwaardigd op het gebrek aan respect dat deze landen aan de VS betoond zouden hebben met deze afwijzing:

“We will remember it when, once again, we are called up to make the world’s largest contribution to the U.N., and we will remember it when many countries come calling on us to pay even more and to use our influence for their benefit.”

“No vote in the United Nations is going to make any difference on that,” she said. “But this vote will make a difference in how Americans look at the U.N. and how we look at countries that disrespect us at the U.N. And this vote will be remembered.” (Washington Post)

Nou moet je eens goed luisteren, omhooggevallen troela: de Verenigde Staten heeft iemand tot president gekozen die zèlf voor niets anders of iemand respect heeft dan zijn eigen pathologisch opgeblazen ego, waarschijnlijk ten gevolge van een ontzagwekkende narcistische persoonlijkheidsstoornis,  of zijn bankrekening. Het is een belediging aan het adres van de hele wereld dat de Verenigde Staten haar gedwongen heeft naar de toespraken van deze oranje mutant te moeten luisteren, die van een hersencellenvernietigende stompzinnigheid zijn.

Het greintje morele leiderschap dat – vooral na George W. Bush en zijn misdadige inval in Irak – grotendeels in de ogen van de VS zelf nog bestond (en bovendien altijd al zeer controversieel was, met je “our influence to their benefit”. Vraag dat nog eens na in Guatemala, Chili, Cuba, Jemen en Iran) is nu echt helemaal verloren gegaan, getuige deze uitspraak van de Verenigde Naties.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.