Tommy Robinson niet welkom in de VS

De Britse neo-nazi Tommy Robinson krijgt geen visum voor de VS. Robinson wilde op uitnodiging van enkele extreemrechtse Republikeinen een aantal lucratieve lezingen verzorgen in de VS, maar dat circus lijkt – in elk geval voorlopig – niet door te gaan.

Robinson wilde naar de VS op uitnodiging van Daniel Pipes, de voorzitter van het ultrareactionaire Middle East Forum. Volgens schattingen van Hope Not Hate had het bezoek aan de VS Robinson ruim 1 miljoen op kunnen leveren. Geen wonder dat Robinson woedend reageerde: “Wie zegt dat ik een miljoen pond ga verdienen? Hope Not Hate…mij tegenhouden, dat is hun werk, dat is het, dat is hun werk, mij tegenhouden…Heeft dat effect? Ja, dat heeft het…ik heb abonnee’s die maandelijks hun abonnement verlengen, ik heb een afname van 40% gezien, ik zit hier nu al te denken ‘ik weet niet hoe we verder moeten'”.

Vorige week hief Paypal het account van Robinson op, wat ook al tot een woede-uitbarsting van de extreemrechtse volksheld leidde. Paypal geeft geen commentaar op individuele accounts, maar liet wél weten niet er niet van gediend te zijn dat haar diensten ‘gebruikt worden om haat en geweld te promoten’. Duidelijker kan het niet.

Bonus: gisteren bracht Robinson een bezoek aan Luton Town, waar men hem liet weten dat hij niet welkom was: