Tokkieficering van Nederland voltrekt zich in steeds sneller tempo

Zaterdag 15 november 2014 was een historische dag. Een dag waarop we konden zien hoezeer Nederland is afgegleden naar een niveau van debiliteit dat je ook een paar jaar geleden nog niet voor mogelijk had gehouden in dit zogenaamd ontwikkelde land. Een aantal vreedzame demonstranten werd door ME en politie opgewacht en zonder reden hardhandig verdreven of ingerekend. Op de betreffende demonstratie waren PVV-tokkies en neo-nazi’s afgekomen die, na al dagenlang te zijn opgehitst door de krantjes en websites van de Telegraaf Media Groep, stennis kwamen maken. Scheldpartijen en doodsbedreigingen vliegen al wekenlang over het internet. In de eerste de beste kleuterklas zit meer verstand. Letterlijk, als je het mij vraagt.

Want welk vraagstuk heeft dermate veel emoties in het volk omhooggestuwd dat de gemoederen zo oververhit zijn geraakt in dit kouwe kikkerland? Is Nederland in oorlog? Is er ebola uitgebroken? Zijn de banken failliet en is iedereen zijn spaargeld kwijt? Is de bijstand afgeschaft?

Nee, het volk dat zich zonder morren neerlegt bij massa-ontslagen, ontmantelde zorg, onbetaalbare woningen en banken die hun spaargeld laten verdampen, maakt zich druk om de vraag in welke kleur de figuur ‘Zwarte Piet’ moet worden uitgevoerd. Rutte c.s. moeten zich wel helemaal doodlachen om zoveel stupiditeit. De leus ‘geef het volk brood en spelen’ kan in Nederland eenvoudig worden vervangen door ‘geef het volk een kinderfeestje’.

Zwarte Piet, om de zaken nog maar eens in perspectief te plaatsen, is een figuur die een bijrol speelt in een traditioneel feest voor kinderen die zo jong zijn dat je ze nog kunt wijsmaken dat een bisschop genaamd Sint Nicolaas (in de volksmond ‘Sinterklaas’) op een paard genaamd Amerigo over de daken van de huizen rijdt en dat de Pieten zich ’s nachts met een zak vol snoepgoed door schoorstenen wurmen teneinde de kinderschoentjes die bij de kachel staan opgesteld rijkelijk te vullen. Kinderen dus die nog niet zijn verpest door domme volwassenen en die nog nooit gehoord hebben van racisme of van slavernij.

Welnu, het uiterlijk van de figuur ‘Zwarte Piet’ wordt door een groep Nederlanders met een donkere huidskleur ervaren als racistisch. Iets waar ik persoonlijk wel in kan komen. Maar hoe je daar ook verder over denkt: een normaal mens met iets van redelijkheid in zich zou denken: oké, als de kleur van Zwarte Piet voor een groep Nederlanders een probleem is, geven we die Pieten toch een ander kleurtje. De peuters en kleuters voor wie het feestje is bedoeld maakt het helemaal niets uit, dus waarom zou het ons volwassenen iets uitmaken. Dan doen we Paarse Pieten, ook leuk. Of Pieten in allerlei kleurtjes. Vrolijke boel. Hopla, probleem opgelost.

Maar dat was buiten de waard gerekend. De immer sjacherijnige waard die Geert Wilders heet en een kroeg runt waar luidruchtige tokkies en neonazi’s zich thuisvoelen, waar alleen een feestelijke stemming heerst als die ten koste gaat van mensen met een andere huidskleur, geloofsovertuiging of politieke opvatting en die de beschikking heeft over een hele zwik krantjes die worden uitgegeven door de Telegraaf Media Groep. Je zou overigens verwachten dat men in die kringen liever blanke dan zwarte Pieten zou zien, aangezien men zelfs van de kleur lichtbruin al op tilt slaat, maar in dit geval ligt dat toch anders. Nu Quinsy Gario het PVV-volk eenmaal heeft geleerd dat Zwarte Piet eigenlijk een soort slaaf is, wil men die slaaf natuurlijk wel houden. Zo is de PVV’er ook wel weer.

Ik weet niet of het aan mij ligt, maar de afgelopen week lijkt de verhuftering van Nederland alweer grote stappen voorwaarts te hebben gemaakt. Zo was er de idioot Jan Roos van de racistische hufteromroep PowNed die de wereld op zijn kop probeert te zetten door aangifte wegens racisme te doen tegen Quinsy Gario. Natuurlijk staat de Telegraaf dagelijks vol met de meest lullige jankitems over hoe vreselijk het zou zijn als Zwarte Piet niet zwart meer zou zijn. Een selfie met een aantal gekleurde voetballers leverde een stroom aan racistische drek op. Een Facebookpagina met de titel ‘Ik haat Quinsy Gario’ had binnen een dag 800+ likes maar is gelukkig alweer verwijderd door Facebook. Er was het akkefietje met CDA-kamerlid Michel Rog, die Gario in een tweet ‘graaipiet’ noemde en waarover verder geen politicus zich druk lijkt te maken. Integendeel, CDA-opperhoofd Buma vond het wel een aardige grap. Racisme lijkt daarmee ook openlijk te worden beleden door partijen die voorheen nog een beetje de schijn probeerden op te houden. Voorts was er het televisieprogramma ‘Arena’ van de voorheen brave christenomroep EO, waarin een dame die onder de naam Sylvana010 middels haar tweets te kennen geeft moslims het liefst aan een boom te zien bungelen haar zegje mag komen doen en waarin Annabel ‘dobbernegers’ Nanninga godbetert als een soort islamdeskundige wordt opgevoerd. Waarmee de tokkieficering ook bij de publieke omroep definitief en keihard heeft toegeslagen.

Ik heb vast nog wel een en ander gemist, maar dat vind ik niet erg, met uw welnemen. Voor een fatsoenlijk mens is het de laatste tijd nauwelijks meer op te brengen om alle racistische bagger te moeten lezen, zien en aan te horen.