Tientallen doden bij bomaanslag in Kaboel

Bij een bomaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn tenminste 63 mensen om het leven gekomen. Zeker 140 mensen raakten gewond. Vermoedelijk zal het aantal doden nog stijgen. De aanslag is inmiddels opgeëist door de Taliban.

De explosieven waren verborgen in een ambulance. De bom werd tot ontploffing gebracht in een buurt waar zich veel regeringsgebouwen bevinden. De bestuurder wist ongehinderd langs een checkpoint te komen door te zeggen dat hij een patiënt naar het nabijgelegen Jamhuriat ziekenhuis vervoerde.

Getuigen omschrijven de aanslag als ‘een slachting’. De explosie was zó krachtig, dat de trillingen op vele kilometers afstand waargenomen konden worden.

Eerder deze week kwamen bij een aanslag van ISIS 3 mensen om het leven. Bij een aanval van de Taliban op het Intercontinental Hotel in Kaboel werden een week geleden 18 mensen gedood.

Afghanistan zinkt steeds verder weg in een uitzichtloze burgeroorlog, die volgens Abdullah Fahimi, een in Kaboel werkzame onderzoeker, door geen van de partijen gewonnen kan worden. In Kaboel is de situatie inmiddels zó ernstig dat mensen – letterlijk – amper nog de straat op durven.

Bron: Al Jazeera