The Guardian gaat uit de bocht over Corbyn – opnieuw

De moddercampagne van de Britse media tegen Jeremy Corbyn gaat onverminderd door. Auteur Jonathan Cook geeft een zoveelste voorbeeld. The Guardian legt Corbyn een zogenaamd antisemitische uitspraak in de mond en trekt die pas na protest terug met een korte cryptische nota helemaal onderaan het artikel.

Dit kan je niet eens meer een ‘facepalm’ noemen (met je hand je gezicht bedekken uit ongeloof, schaamte, frustratie…).

Jeremy Corbyn bracht vrijdag een rapport uit over de veronderstelde ‘antisemitismecrisis’ binnen Labour. Die ‘crisis’ was in elkaar gestoken door een gevaarlijke samenwerking tussen rechts, Israël-supporters en de media. Ik heb er meermaals op gewezen dat misleidende beweringen van antisemitisme (samen met veel andere dingen) in Corbyns mond worden gelegd om hem in diskrediet te brengen. Je kan mijn kritiek over deze campagne en over het antwoord van Labour lezen in de links onder dit artikel.

In zijn toespraak poneerde Corbyn een volledig fair argument dat joden net zomin met de vinger mogen gewezen worden voor het gedrag van Israël als moslims voor het gedrag van staten die zich islamistisch noemen. Hij zei: “Onze joodse vrienden zijn niet meer verantwoordelijk voor de daden van Israël of de regering-Netanyahu dan onze moslimvrienden voor de daden van verschillende zelfverklaarde Islamitische staten of organisaties.”

Het maakt echter niet uit wat hij precies zei. De usual suspects beschuldigen hem ervan dat hij Israël zou vergelijken met IS (Islamitische Staat), ook al is dat overduidelijk niet wat hij gezegd heeft – niet eens bij benadering.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be