Terugkijken op mooi weekje strijd

We beleven een opmerkelijk gunstig weekje voor de antifascistische en aanverwante strijd. Vier acties, kleinschalig maar tamelijk effectief, en dat binnen vijf dagen tijd. Bepaald niet onaardig. Een vleugje feestvreugde is niet misplaatst. En er valt wat van te leren ook.

Het eerste succesje was zaterdag in Utrecht. Daar wilde de moslimbashbende van Edwin Wagensveld, ook wel bekend als Pegida, een optocht houden. En ja hoor, iets van vijfentwintig mensen namen er aan deel. Antifa Utrecht doet via een persbericht – op Indymedia ook van toevoegingen voorzien – verslag Enkele antifascisten wisten tamelijk dichtbij te komen en riepen leuzen. Ze slaagden er zelfs in een antifascistisch spandoek te ontrollen. Tot arrestaties kwam het niet, de actievoerders hielden het kennelijk tijdig voor gezien na hun ding te hebben gedaan. Naar verluidt was Pegida-chef Wagensveld erg boos omdat de politie de antifascisten niet had weggewerkt. Zijn feestje is dus lichtelijk bedorven. Mooi zo.

Intussen was bekend dat Geert Wilders op 9 maart de dierenvriend wilde komen uithangen bij Dierenzorg, een dierenasiel in Zaandam. Dat lieten antifascisten niet op zich zitten. Ze riepen mensen op om protestmails en dergelijke naar Dierenzorg te sturen. En ze zetten een demonstratie op poten, zo ongeveer op de stoep van Dierenzorg, de dag dat Wilders zou komen. Maar… hij kwam niet!

Dierenzorg had het bezoek gecanceld, want ze kon voor de veiligheid van mensen en dieren niet instaan, of zoiets. Antifascisten hadden er met hun actie toe bijgedragen dat Wilders dus geen podium kreeg om mooi weer te spelen en diervriendelijkheid daarvoor te misbruiken.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: ravotr