Terreurboeren richten dreigbrieven tot zichzelf

De knokploegen boerenactieclubs Agractie en Belangen Agrarysk Fryslân zeggen dreigbrieven te hebben ontvangen waarin elke boerderij in het land aangemerkt wordt als doelwit van sabotage en brandstichting indien de boeren niet stoppen met hun terreur  acties.

De boeren hebben de afgelopen maanden diverse acties gevoerd om te protesteren tegen het stikstofakkoord. Daarbij blokkeerde men snelwegen, reed  men op fietsers in, drukte men ambulances  van de weg en werden de deuren van provinciehuizen ingebeukt met tractoren. Kritiek werd beantwoord met dreigementen.

In eerste instantie bestond onder het publiek – om redenen die mij tot de dag van vandaag een raadsel zijn –  veel sympathie voor de acties van de boeren, maar inmiddels is een meerderheid van de Nederlanders de agrariërs spuugzat.

Om nog maar eens te illustreren met welk geteisem we te maken hebben:

Dat milieuorganisaties brieven  sturen waarin gedreigd wordt met brandstichting en die brieven vervolgens vrolijk van hun handtekening voorzien, is natuurlijk te idioot voor woorden. Het laat zich niet moeilijk raden hoe de vork écht in de steel zit: boeren hebben de afgelopen tijd veel sympathie verspeeld en proberen die nu terug te winnen door zichzelf te framen als slachtoffer. Je hoeft geen Sherlock Holmes te heten om tot die conclusie te komen.