Terreurboeren stellen ultimatum aan regering

De extreemrechtse knokploeg FDF heeft minister Schouten van Landbouw een ultimatum gesteld: haar veevoerplan moet uiterlijk 21 juli van tafel zijn óf er volgen nieuwe acties.

Schouten wil de hoeveelheid eiwit in veevoer verlagen om de uitstoot van stikstof te reduceren. De boeren zijn hier woedend over want daardoor gaan koeien misschien iets minder melk geven en komt hun absurde verdienmodel in gevaar. Uiteraard zeggen de agrarische miljonairs dát er niet bij. Volgens de boeren brengt de verlaging van het eiwit de gezondheid van hun koeien in gevaar. Gelul, natuurlijk, maar voor de bühne boeren mogen graag net doen alsof ze geïnteresseerd zijn in het welzijn van dieren.

Schouten heeft inmiddels gezegd het ultimatum naast zich neer te zullen leggen.  FDF op haar beurt zegt weer over te zullen te gaan tot het blokkeren van wegen. Ongetwijfeld krijgen politieke tegenstanders ook weer te maken met doodsbedreigingen. Boerenleider Mark van den Oever waarschuwt Nederland alvast (let op het militaristische taalgebruik):  “Dan zullen FDF strijders er voor zorgen dat v.a 21 juli stikstof wordt gereduceerd. En heel Nederland zal daaraan bijdragen”.

Uitgelichte afbeelding: Door Steven Lek – Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=82771224