Teken voor Atena Haidari

Foto overgenomen van de petitie
Ik ben een meisje van 13 jaar, mijn naam is Atena Haidari. Ik ben geboren in Afghanistan. Toen ik anderhalf was vluchtten mijn ouders met 4 kinderen naar Iran. We moesten wel vluchten omdat ze ons anders dood zouden maken. In Iran leefden we als vluchtelingen: de kinderen mochten niet naar school. We werden er gepest en gediscrimineerd en altijd angst dat de politie ons zou oppakken, Vanwege een gevaarlijke situatie zijn we uit Iran gevlucht. We wisten niet waar we terecht kwamen. Toevallig werd het Nederland. In Nederland ging ik voor het eerst naar school. Een grote droom voor mij kwam uit. Ik wilde zo graag naar school, leren over landen, talen leren, sporten. Ik ging naar de taalklas om Nederlands te leren en dat ging zo snel dat ik na één jaar al na de tweede klas MAVO/HAVO mocht. Ook kon ik gaan sporten, eerst handbal en nu karate. Daar kan ik mij helemaal mee ontspannen. Op school probeer ik mijn problemen te vergeten. Op school kan ik me bezig houden met mijn toekomst. Denken aan wat ik later wil worden. Nog nooit heb ik het gevoel gehad dat ik ergens bij hoor, maar soms voel ik me een Nederlands meisje.

Toch ben ik vaak bang, toch had ik vaak stress vanwege de angst om onze verblijfsvergunning. En als een ware nachtmerrie hebben we afgelopen week bericht gekregen dat we niet mogen blijven, omdat we geen bewijzen hebben van wat er 11 jaar geleden in Afghanistan en 2 jaar geleden in Iran gebeurd is. Dat we terug moeten naar Afghanistan, terug naar een land dat ik niet ken. Een land dat ik ken van de horror verhalen van mijn moeder, vader en zelfs op school in het boek van mens en maatschappij. Terug naar een land waar meisjes van mijn leeftijd niet veilig naar school kunnen gaan. Waar ik mijn talenten niet kan laten zien en me niet mag ontwikkelen.

We gingen weg uit Iran voor onze veiligheid, kwamen toevallig in Nederland terecht en hoopten van toen af aan veilig zou zijn.

Ik wil geen leven waarin ik altijd op de vlucht ben…………………..Ik wil een leven waarin ik mij veilig kan voelen…..….. ik wil niet opgepakt worden door de politie……, ik wil blijven studeren en sporten…….geef ons een thuis……………………..

Tekenen.