Tegenstander coronamaatregelen vermoordt Duitse pompbediende + Update

Een medewerker van een pompstation in het Duitse Idar-Oberstein is zaterdagavond doodgeschoten door een coronawappie Zielig Slachtoffer van de Globalisering. De dader is zondag opgepakt. Bij een huiszoeking in de woning van de dader vond de politie meerdere vuurwapens en een flinke hoeveelheid munitie.

De twintigjarige medewerker weigerde bier te verkopen aan de dader, omdat die geen mondkapje droeg (in Duitsland verplicht). De verdachte zegt zich in een hoek gedrukt te voelen en “geen andere oplossing meer te hebben gezien”.

Tegenstanders van de coronamaatregelen plaatsen dagelijks moordoproepen op Telegram. Dat iemand de daad bij het woord zou voegen, was dan ook slechts een kwestie van tijd. Of de dader actief was in die (extreemrechtse) scene is niet bekend. Hopelijk hebben we op dat punt snel meer duidelijkheid.

Net als in Nederland en de VS zijn de coronamaatregelen in Duitsland inmiddels deel van een cultuurstrijd. De verplichting een mondkapje te dragen wordt niet langer gezien als een maatregel die bedoeld is een dodelijke pandemie enigszins in te perken, maar als een poging een totalitair bewind in te voeren. Iedereen die wél meewerkt aan de mondkapjesplicht wordt dan een handlanger van die imaginaire dictatuur en een legitiem doelwit:

Veelzeggend is ook dat de moord op de pompbediende gisteren op Telegram op veel bijval van extreemrechts kon rekenen:

Update: de dader komt uit extreemrechtse hoek. Morgen meer.

Uitgelichte afbeelding: Photo by Mehrnegar Dolatmand on Unsplash