Te triest voor woorden

Als je dan weer zo’n site tegenkomt, dan vraag je je toch werkelijk af waar ze de onzin vandaan halen. Het is soms echt niet te bevatten. Nu weer die rechtse site, die zichzelf dan ook nog De Dagelijkse Standaard noemen, het idee alleen … standaard … van wie, van wat, ten opzichte van wat …  

Deze keer konden we weer een artikel vinden over “ … de strijd aan met “seksistische en obscurantistische” hoofddoek! … “ Nu moet ik onmiddellijk toegeven dat de site steeds nieuwe woorden uitvindt, waar je bijstaat … ongelooflijk.  

Maar dan de boodschap over een verlichte Islam, want deze site moet en zal altijd tegen de Islam trappen, dat schijnt haar enige boodschap te zijn. Het zou zo maar het lijfblad van een bepaalde rechts-radicale politicus kunnen wezen, maar dit terzijde.

Terug naar het artikel. De diep trieste site wil alleen maar spreken over “ … De langverwachte Verlichting in de islam … “, echter de schrijver, nou ja, heeft nog steeds niet in de gaten dat al die eeuwen de Islam een verlichting is en is geweest. Neen, voor het schrijvertje van het diep trieste artikel, moet de Islam zich aanpassen aan de kronkels van de gedachten die daar worden weergegeven. Zoals ik al zei: te triest voor woorden. Maar de trieste woorden gaan nog verder en verwijzen naar een pamflet van zogenaamde 101 moslims: “ … Vrouwen versluieren betekent hun aanwezigheid in de openbare ruimte stigmatiseren. Het maakt van deze vrouwen burgers die veroordeeld zijn tot de schandelijke identiteit van ‘ondergeschikt aan het verondersteld verlangen van mannen’ … ”

Wat een complete onzin bij elkaar, de vrouw bepaalt het zelf wat ze doet en hoe ze het draagt en dat heeft totaal niets met de ondergeschiktheid aan de man te maken, maar ja, ons schrijvertje is nog niet zo ver. En dan ja, dan komt het klapstuk, de afsluiting van zijn gebrabbel: “ … Hup Franse moslims! Leidt die oubollige islam maar eens eindelijk de 21e eeuw in. Het zou namelijk eens tijd worden, zeg… “ Die man weet niet eens waar hij het over heeft, woorden als oubollig en 21e eeuw? Het wordt tijd dat deze oubollig schrijvertje eens wat gaat lezen en insha’Allah, dat hij nog mag meemaken dat hij de 21e eeuw ooit zal binnenkomen. 

Daarnaast heeft het schrijvertje twee dagen daarvoor op die zelfde donkere site maar weer zitten trappen tegen het Haagse raadslid Arnoud van Doorn. Want de heer Van Doorn mag niets zeggen in het kader van wat hij denkt over zaken en zeker niet over de Islam, terwijl de heer Van Doorn wél een moslim is en ons schrijvertje van de donkere ‘trap-tegen-de-Islam’ site al een tijdje zijn typediploma heeft, ja ho even, typen met twee vingers en niet blind dan hé, alhoewel dat laatste … 

Woorden als “ … psychisch gestoorde Haagse raadslid … “, “ … vieze vaatlappen … “, “ … islamo-idioten … “ en “ … dit relifascistische stuk tuig … ” Ja, ons schrijvertje heeft het vorige weekend wel doorgewerkt om alle moeilijke woorden onder de knie te krijgen. 

En tenslotte:  het hele trieste artikel stinkt naar anti-Islam, terwijl er zowat 1 miljoen moslims in Nederland zijn en dan moet ons schrijvertje steeds maar tegen de Islam blijven trappen en tegelijkertijd trappen naar deze mensen. 

Het is gewoon te triest voor woorden.