Tanja Jess, in meer dan één opzicht een wereldmens

Toen enige jaren geleden de kinderen uit het eerste huwelijk van mijn huidige echtgenote hun vader op heel jonge leeftijd verloren na een vreselijke ziekte, was dat voor hen een traumatische gebeurtenis. Nou zijn er gelukkig altijd mensen die zich belangeloos inzetten voor hen die iets minder geluk in het leven hebben gehad. Enter de Stichting Dream4Kids.

Stichting Dream4Kids organiseert al sinds 2003 droomdagen voor kinderen tussen 6 en 12 jaar die te kampen hebben met een jeugdtrauma. Denk aan rouwverwerking, vechtscheiding of mishandeling, misbruik of verwaarlozing. Kinderen kunnen hierdoor het vertrouwen in zichzelf en de wereld verliezen. Dream4Kids onderbreekt de negatieve spiraal waar deze kinderen zich in bevinden en vervult hun allergrootste droomwens tijdens een droomdag. Zo krijgen ze weer moed en energie om in dromen te geloven.

Bron

Voor de jongste van ons was de grote droom destijds het vliegen in een helicopter en voor de oudste het inspreken van één van de stemmen van zijn favoriete tekenfilmserie die verwezenlijkt werd door de stichting. Het waren twee onvergetelijke dagen. Ik vertel dit omdat één van de ambassadrices van Stichting Dream4Kids niemand minder is dan Tanja Jess.

Tegenwoordig zijn er veel labbekakken in ons land die er gewag van maken in tegenstelling tot Tanja Jess niet alleen niets voor een ander over te hebben, maar die die ander zelfs op de meest vreselijke manieren dood willen zien gaan. En zo kan het dat de holbewoners van Labbekakkië op het virtuele marktplein juichen van (reële) uitzinnige vreugde wanneer bootvluchtelingen met honderden tegelijk verdrinken.

Die brallende barbaren met hun ‘flinke’ en uiterst gewelddadige taal horen steevast tot de aanhang van Den Lijder en wanneer die door Jess in een Tweet wordt aangesproken op diens gekrijs in verband met de doodsnood van zoveel mensen over een ’tsunami’ (taal waarmee mensen net als bij het door Lodewijk Asscher gebezigde woord ‘dijkdoorbraak’ worden ontmenselijkt), gaan alle registers van de hedendaagse tweedekansnazi’s open. Jess krijgt niet alleen van Den Lijder van de volstrekt normale partij met de volstrekt normale ideeën geen normaal antwoord op haar vraag waar al die vluchtelingen heen zouden moeten volgens hem, ook krijgt ze de meest weerzinwekkende scheldpartijen en andere onverkwikkelijke kwalificaties naar haar hoofd geslingerd van zijn internet-vazallen.

Volgens het Algemeen Dagblad overigens zijn die kwalificaties ‘kritiek van PVV-aanhangers na een tweet van Jess aan het adres van Wilders’. Over het vergif die de media, en dus ook het AD, verspreiden bij het de geesten rijp maken voor genocide op ieder die het niet zo getroffen heeft in het leven of de juiste religie belijdt, hebben we reeds vaak geschreven en zullen we waarschijnlijk ook nog vaak schrijven. Ik krijg het al koud bij de gedachte wat er mogelijk met Jess gebeurd zou zijn indien Wilders daadwerkelijk met macht behept zou zijn geweest.

Hoe dan ook, met Jess’ Tweet is er blijkbaar een gevoelige snaar geraakt. Daarvoor verdient zij alle hulde waar vele andere zogeheten BN’ers in het aangezicht van de tsunami aan fascistische diarree zich stil houden, de andere kant opkijken of erop proberen mee te liften. Tanja Jess, in meer dan één opzicht en wereldmens.

Blijft aan de eerder genoemde Lodewijk Asscher de vraag of het een beetje wil vlotten met de onderzoekjes naar vermeend antisemitisme onder anderhalve Marokkaan of Turk.