Susan Sarandon gearresteerd bij demonstratie tegen zero-tolerance immigratiebeleid

Ik vraag mij tegenwoordig bijna permanent af hoe Trump gestopt kan worden, met de republikeinse, corrupte meerderheden in het Huis, de Senaat en in het hooggerechtshof. In dat laatste orgaan zal die meerderheid binnenkort helemaal in beton gegoten zal zijn voor meerdere decennia, als Trump een nieuwe rechter mag benoemen. En dat zou op zichzelf weer de doodsteek kunnen betekenen voor willekeurig welke procedure er ook tegen Trump begonnen is of wordt.

Iets wat op den duur misschien wel kan helpen is aanhoudende, massale actie. De geschiedenis leert dat dat veel tot stand gebracht heeft.

Een voorproefje daarvan vond donderdag plaats in Washington, waar 575 vrouwen, onder wie Susan Sarandon, werden gearresteerd na een sit-in demonstratie in een kantoor van de senaat in het Ministerie van Justitie. De demonstratie was gericht tegen de scheiding van ouders en kinderen aan de zuidgrens van de VS.

Alhoewel Sarandon bekritiseerd werd vanwege haar zeer felle kritiek op Hillary Clinton, en via haar adviezen op Jill Stein te stemmen de verkiezing van Trump geholpen te hebben, is dit natuurlijk wel een ijzersterke actie van haar.