Subsidies redden levens

De ‘Chief Economist BNP Paribas Fortis’ Peter De Keyzer liet zich gisteren in een column in De Tijd ontvallen dat subsidies vooral verliezers voortbrengt. Los van de achterhaalde opdeling van mens en maatschappij in een kamp van losers tegenover winnaars is het behoorlijk ironisch dat uitgerekend iemand die zijn job heeft te danken aan het ingrijpen van Vadertje Staat zich in de meest absolute termen uitspreekt tegen subsidies. Miljarden en miljarden heeft de Belgische overheid gepompt in Fortis om de bank van de ondergang te redden.

Op de website van BNP Paribas Fortis staat onder het titeltje ‘Geniet maximale overheidssteun’ trouwens te lezen: ‘Alle overheden in dit land stimuleren ondernemers. Dat doen ze met subsidies, bonussen, kortingen, premies en fiscale voordelen. Zorg ervoor dat u ze goed kent en er tijdig gebruik van maakt’. Daaronder een proper lijstje met links naar alle overheidsinstellingen in dit land waar een ondernemer terecht kan voor vragen in verband met subsidies.

De slotzin van de column van De Keyzer luidt: ‘Wie een idee heeft dat alleen met subsidies kan slagen: zoek er best een ander’.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be