‘Subsidie voor restauratie kasteel Van der Steur terecht toegekend’

Het nieuws kwam van een “foute site” maar leek belangrijk genoeg om over te nemen. Ook andere media namen het bericht over. Kamervragen volgden met als antwoord:

De subsidie voor de restauratie van het kasteeltje waarin de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie woont, is terecht toegekend. Dat zei minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) maandag.

Volgens de minister is deze subsidie inderdaad niet voor woonhuizen. Maar bewoonde kastelen, buitenplaatsen en landhuizen vallen niet onder het begrip woonhuis, aldus Bussemaker. Zij geeft aan dat de subsidie volgens de destijds geldende regels is verstrekt. De voorwaarde dat het subsidiebedrag niet meer dan 3 procent van de renovatiekosten mag zijn, bestond nog niet. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Moreel zijn er natuurlijk wel vraagtekens te plaatsen. Het gaat hier immers om een VVD-er. U weet wel de partij die alles aan de markt wil overlaten en wars is van subsidies. Maar dat geldt natuurlijk alleen voor anderen.