Studentenstaking voor het klimaat, 25 april 2019

Op 25 april organiseren Nederlandse studenten, geïnspireerd door de internationale scholierenstakingen, een nationale studentenstaking tegen klimaatverandering in Amsterdam. Studenten uit het hele land zullen op deze dag hun colleges missen en naar Amsterdam reizen om te gaan staken voor een leefbare toekomst. De staking wordt georganiseerd door de studentenactiegroep Students for Climate NL.

“Terwijl wij in de collegebanken zitten, profiteren bedrijven en de politiek nog volop van de laatste fossiele brandstoffen. Wij pikken dit niet. Wij eisen een toekomst,” aldus Ravi Ishwardat van Students for Climate NL. Na meerdere maanden aan de zijlijn te hebben gestaan bij de klimaatprotesten van Youth for Climate NL is het volgens Students for Climate NL hoog tijd dat ook studenten zich aansluiten bij de klimaatstrijd.

Volgens de organisatoren van de staking gaat het klimaatakkoord lang niet ver genoeg. Zo wordt er volgens Students for Climate NL veel te veel tijd uitgetrokken om de overschakeling te maken naar een groene economie. “We hebben geen 31 jaar om te vergroenen, zoals in het klimaatakkoord is afgesproken,” zegt Ravi Ishwardat, “Om een veilige toekomst voor onszelf te garanderen moet er flink meer vaart worden gemaakt.”. Door te gaan staken willen de studenten duidelijk maken dat de regering na jaren van nalatig klimaatbeleid met een veel ambitieuzer klimaatplan moet komen.

De staking zal beginnen op de Dam in Amsterdam en begint om 13.00 uur.

Site