Studenten zetten strijd voort na ontslag voorzitter UvA-bestuur

Altijd aardig om bij de zuiderburen te rade te gaan voor nieuws dichtbij.
Er werd al eerder gevraagd om Edgar du Perron als nieuwe bestuursvoorzitter, hij is nu plaatsvervangend rector van de UvA. Noblesse oblige, ook al is hij jurist: met die naam hoor je de letteren (thans “Geesteswetenschappen” genaamd) te koesteren.

Na maandenlange protesten van studenten en docenten lijkt het verlies van vertrouwen van de Centrale Studentenraad en de Centrale Ondernemingsraad de druppel te zijn die de emmer doet overlopen. Voorzitter van het College van Bestuur Louise Gunning heeft op zondag 19 april haar ontslag ingediend. De studenten hebben de strijdbijl nog niet begraven. Zo hebben ze de antiracismecampagne Vermoedelijk UvA gelanceerd.

Aan Amsterdamse krant Het Parool vertellen de studenten afgelopen zondag: “Het vertrek laat zien dat actievoeren werkt. We hebben al jarenlang op veel manieren geprobeerd onze standpunten duidelijk te maken, maar dat werkte niet. Nu is ze dan wel opgestapt. Ze had niet meer het vertrouwen van de academische gemeenschap. Het is een goede stap. Misschien kan er met het bestuur onder leiding van iemand anders beter worden samengewerkt.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)