Steun voor oligarchen?

Dit artikel is een reactie op: Rusland gaat kont afvegen met Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens

De veroordeelde oligarch Chodorkovski heeft in de ´catastroika´-Jeltsin tijd enorme bedragen aan grondstoffen geplunderd, die grondwettelijk aan het Russische volk toebehoren. Chodorkovski is een van de meest gehate oligarchen in Rusland, die ijvert voor regime change ten gunste van een VS marionettenregime, en velen vermoeden dat hij geen enkel bezwaar zou hebben daarin een centrale rol te hebben. Hij wordt vaak gezien als een landverrader. De steun voor de pro- westerse oppositie ligt er ver onder de 5 % kiesdrempel; de enige serieuze oppositie zijn de communisten met hun nogal vergrijsde aanhang van ca. 20 %.

HRW, een van de NGO’s toebehorend aan de speculant George Soros heeft dezelfde agenda: het destabiliseren van onafhankelijke landen, het organiseren van gekleurde revoluties en regime change. Soros werkt veel via de media: zo levert zijn ´New East Network´ diverse malen per week allerlei bagger aan the Guardian, opgediept door de zgn. ´onafhankelijke media´, inclusief the Moscow Times, genoemd in het artikel en propaganda van RFE/RL. Evenals lokale pro westerse NGO’s.

Zijn ´Open Society´ NGO is inmiddels verbannen als staatsvijandig, en gezien de rol van deze club bij de Maidan coup in Kiev zeer terecht.

Ongefundeerde beschuldigingen over elimineren van marginale oppositiefiguren zoals de Pravy Sektor-sympathisant Nemtsov zijn karakteristieke onderwerpen in de mediahetze.

Naast sancties is er via het Europese hof ook een barrage aan rechtszaken tegen Rusland, gefinancierd uit de diepe zakken van de expat oligarchen. Geen van de eventuele uitspraken in het voordeel van hen zal ook maar iets bijdragen aan het welzijn van het Russische volk, integendeel.

De in het artikel genoemde wet is daarom juist een van de redenen voor de grote populariteit van Poetin. Het plaatsen van hun soevereine belang boven de wensen van de zogenaamde ´internationale gemeenschap´, newspeak voor ‘het westen’.

Voorlopig mogen we blij zijn met het enige onafhankelijke land wat de expansieve VS en NATO wat tegengas biedt, en bovendien echt wat doet tegen IS en AQ.