Steekpartij op station in Duitsland+ Update

Bij een steekpartij op een station in het Duitse plaatsje Grafing even ten oosten van Múnchen,  is vanochtend  een man om het leven gekomen. Drie anderen raakten zwaargewond.  De man kon door de politie gegrepen worden. Hij pleegde geen verzet tijdens zijn arrestatie.

Volgens een getuige schreeuwde de man “Allahoe Akbar” (God is groot). In eerste instantie werd – niet onlogisch – dan ook gedacht aan een islamistische terreuraanslag. Volgens de laatste berichten is dat echter onwaarschijnlijk.

Het gaat om de in Duitsland geboren Paul H. uit Hessen. De man heeft een psychiatrisch verleden en worstelt al geruime tijd met een drugsverslaving. Van enige relatie met de islam – laat staan met IS – is in het geheel niets bekend.

Later vanmiddag volgt er een persconferentie. Zonodig wordt dit bericht dan nog aangevuld.

Update:  een  politiewoordvoerder heeft tijdens de persconferentie verklaard dat de man een verwarde indruk maakt.  De politie heeft geen band met islamistische organisaties vast kunnen stellen. Een politiek motief kan niet uitgesloten worden, maar lijkt onwaarschijnlijk. Meer details hier

En dit dus: