Stadspartij Den Helder trekt stekker uit coalitie met PVV en CU

De coalitie in Den Helder van CU, PVV en diverse lokale clowns lijkt definitief geen doorgang te vinden. Vandaag maakte de Stadspartij Den Helder bekend bij nader inzien toch niets in die coalitie te zien. Ook samenwerking met de CU ziet de Stadspartij niet meer zitten.

Strijdvlag der PVV

Enkele dagen geleden maakte het hoofdbestuur van de CU de lokale afdeling duidelijk dat men samenwerking met de PVV niet op prijs zou stellen. In de Tweede Kamer kunnen CU en PVV slecht door één deur en het christelijke gedachtegoed van de CU laat zich slecht rijmen met het fascistische gedachtegoed van de PVV. De lokale afdeling schoof daarop de hete aardappel door naar de leden: die moesten maar zeggen wat ze van de samenwerking vonden. Met de opstelling van de Stadspartij is een ledenraadpleging echter een zinloze exercitie geworden. De idiote capriolen van de lokale afdeling leiden er mogelijk zelfs toe dat de CU zélf buiten het college valt.

Volgens de Stadspartij is de afgelopen dagen gebleken dat de coalitie met CU en PVV inherent instabiel is. Ze stelt voor CU en PVV maar helemáál te dumpen en een coalitie te vormen met Seniorenpartij, Beter Voor Den Helder en CDA, aangevuld met VVD of PvdA.

Bron: Binnenlands Bestuur