Spitskool met gehakt en paprika

Vandaag een oer-Nederlandse spitskool met wat multi-culti invloeden. Dus bij de PVV zullen ze deze wel afkeuren. Hoewel, Geert zal van huis uit wel de paprika en de kruiden kunnen waarderen. Want, jaha, velen vergeten dat, maar Geertje heeft zelf ook een multi-culti achtergrond.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gram rundergehakt
1 spitskool
1 grote groene paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
3 lente-uitjes
1 bouillontablet
peper en eventueel wat zout (maar wees voorzichtig door bouillontablet kan het al zout genoeg zijn)
½ eetlepel kerriepoeder
2 eetlepels olijfolie

Hulpmiddelen
Wok of hapjespan

Voorbereiding
Spitskool in smalle reepjes snijden.
Paprika wassen, zaadlijsten en pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Lente-uitjes wassen en in ringetjes snijden.

Bereidingswijze
Olie verhitten en gehakt hierin al omscheppend lichtbruin bakken.
Ui en knoflook toevoegen (niet te heet, want dan wordt de knoflook bitter) en meebakken tot ze glazig zijn. Kerriepoeder toevoegen en al roerend even meebakken (ook niet te heet want dan wordt de kerrie bitter).
Spitskool en paprika toevoegen. Al roerend even meebakken. Kopje water en verkruimelde bouillontablet toevoegen. Door elkaar roeren en deksel op de pan plm. 5 – 10 minuten tot spitskool beetgaar is. Op smaak maken met peper en eventueel wat zout (eerst proeven!).
Vlak voor het opdienen de lente-uitjes eroverheen strooien.

Serveertips
Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen, gebakken krieltjes of rijst, of lekker vers knapperig (wit) brood.