Spekman en Samsom mogen van gerechtshof racistische praat verkopen

Natuurlijk moeten ook Spekman en Samsom vervolgd worden om hun racistische praat. Alleen hebben de klagers hun aangifte zodanig ingepakt – met een verhaal over hun zielige voorman die wel vervolgd wordt en het is niet eerlijk, o nee – dat het Amsterdamse gerechtshof deze makkelijk kon afwijzen. Voor de achterban zal het wel weer een “zie-je-wel” opleveren. En nogmaals, uiteraard horen Spekman en Samsom tot de orde geroepen te worden.

PvdA-voorman Diederik Samsom en PvdA-partijvoorzitter Hans Spekman worden definitief niet vervolgd vanwege uitspraken over Marokkaanse jongens die overlast veroorzaken.

Het gerechtshof in Amsterdam verklaarde dinsdag de klagers niet-ontvankelijk omdat zij niet direct belanghebbenden zijn.

Marjolein Faber en Marcel de Graaff, beiden PVV, dienden namens de partij in november 2014 bij het gerechtshof een klacht (artikel 12) in nadat het Openbaar Ministerie had besloten Spekman en Samsom niet te vervolgen omdat hun uitspraken over Marokkanen over gedrag gingen en niet over ras.

Samsom zei in 2011 in NRC Handelsblad dat Marokkaanse jongeren een ‘etnisch monopolie’ op overlast hebben. Spekman liet in 2008 in Vrij Nederland optekenen dat Marokkanen die niet deugen moeten worden ‘vernederd’.

Bron.