SP loopt zich warm voor coalitie met PVV

Volgens Lilian Marijnissen moet Europa bootvluchtelingen zo snel mogelijk terugsturen naar Noord-Afrika. Daar zouden ze ondergebracht moeten worden in regionale opvangcentra. Dat zei de leider van de familiedynastie uit Oss bij de opening van het parlementaire jaar van de Stichting Machiavelli.

Uiteraard moeten de omstandigheden in die centra dan ‘humaan’ zijn, maar we weten allemaal hoe dát in de praktijk werkt. Helemaal lachwekkend wordt het wanneer Marijnissen als voorwaarde gaat stellen dat de oneerlijke handelsverhoudingen tussen Noord en Zuid eerst (of tegelijk? of erna?) moeten verdwijnen. Really? Dat gaat natuurlijk niet gebeuren, want in feite vraag je daarmee om de opheffing van het kapitalisme. Uiteraard weet Marijnissen dat zelf ook wel, meer dan een poging de weinige overgebleven socialisten binnen de SP te paaien is die eis dan ook niet.

Uiteraard kraait de Telegraaf nu victorie ( ‘de SP is om!’) maar ik betwijfel of dat iemand binnen de SP aan het denken zal zetten. Met de keuze voor Ron Meyer als partijvoorzitter en Marijnissen als partijleider koos de SP voor de meest reactionaire vleugel binnen de partij. De koerswijziging van de partij is daar een logisch uitvloeisel van. Hoelang Sadeth Karabulut – de enige overgebleven socialist binnen de fractie – het nog uithoudt in de SP is een open vraag. Niet lang meer, vermoed ik. Sadeth kan beter de eer aan zichzelf houden, een socialist heeft niks te zoeken in deze nationaal-populistische sekte.

Bron