SP-filmpje vooral populair onder PVV’ers en FvD’ers

Het ‘omstreden’ propagandafilmpje van de SP over ‘Hans Brusselmans’ is vooral populair onder fascisten PVV- en FvD-stemmers. Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat SP-stemmers er vrij neutraal over zijn. Slechts 25% van de SP’ers is positief over het filmpje, 20% is negatief.

Het filmpje toont ene ‘Hans Brusselmans’ – een flauwe persiflage op PvdA-lijsttrekker Frans Timmermans – die al grijnzend referendum-uitslagen in de vlammen mikt en een taartje met de Nederlandse vlag luid smakkend naar binnen werkt.

Kiezers van VVD, CDA, GL en D66 zijn in overgrote meerderheid negatief over de tenenkrommende verkiezingsstunt van de SP. Uiteraard zien PvdA-stemmers er evenmin de humor van in: 86% van hen beoordeelt het filmpje negatief.

Gelukkig wordt de SP door de kiezer niet beloond voor deze oliedomme stunt. In de wekelijkse peiling van De Hond verliest de partij één zetel.


Misschien dat het tijd wordt Ron Meyer met vervroegd pensioen te sturen en het roer radicaal om te gooien?

Bron: Peil.nl

Uitgelichte afbeelding: Door Vincent Offermans – wikiportret.nl, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=67094244