Soulklassieker du Jour: I’ll Take Care Of You

Ik ben geen soul-expert, helemaal niet zelfs. Maar als gitarist kwam ik op zeker moment op het spoor van Joe Bonamassa, en die heeft enkele jaren geleden met Beth Hart een album met soulklassiekers uitgebracht.

Collega Arnold van der Kluft weet vast veel meer van de historie en origine van dit nummer, maar ik weet vooral dat ik het in deze uitvoering prachtig vind, en dat de tekst me raakt. Joe Bonamassa weet bovendien als geen ander hoe het beste uit welk type elektrische gitaar dan ook te halen, en in tegenstelling tot het lelijke gekras dat een Slash (Guns ’n Roses) en aanverwante hardrock-/metalgitaristen uit een Les Paul menen te moeten halen, weet hij de volle, warme toon die eigen is aan een dergelijke gitaar optimaal te benutten:

https://www.youtube.com/watch?v=aLR_bSzPTiY