‘Solide’ basis voor nieuw kabinet Bruin I

‘Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.’ Meestal is dit iets wat te maken heeft met goede resultaten uit het verleden. Maar als ik dit artikel lees in NRC, dan bekruipt mij het gevoel dat het allemaal nog wel eens stilte voor de storm kan worden met dat Bruin I. Verhitte tijden staan ons te wachten op politiek gebied, eens zullen de partijleden van de VVD de muilkorf toch wel afwerpen? Maar wat veel triester is, wij als burger staan in de kou 🙁

Er zijn in het verleden nogal wat harde woorden gevallen over en weer tussen de drie onderhandelaars , in hoeverre is dat allemaal ‘vergeten en vergeven’? Volgens mij is de vernislaag erg dun en nog lang niet droog.

Ook heeft de VVD na de weigering van PVV leider Geert geen vrienden gemaakt met de mogelijk aankomende oppositiepartijen. De vrijgezel Rutte zocht verkering met anderen na de weigering van beoogd partner Geert en liet via kennissen weten dat hij toch weer terug is bij zijn oude liefde, ai, dat valt meestal niet onder ‘dat vergeten’ we.

Mocht Bruin I er komen en zou de VVD met iemand van de oppositie willen uitgaan, omdat de geliefde Geert niet mee wil met het uitje, moet hij niet raar opkijken dat er afwijzend gereageerd zal worden of hoge prijzen zullen worden geeist. Zoals dat gaat met oud-geliefden, rancune is dan meestal je deel.