Solidariteitsmarsen met hongerstakers: 22 jarige Palestijn doodgeschoten, arrestaties, veel gewonden

Israelische soldaten hebben vrijdag in het dorp Nabi Saleh, ten noordwesten van Ramallah,  op de Westoever een jonge man doodgeschoten..Het was de 22 jarige Saba’ Nidal Obeid. Het gebeurde toen het leger een geweldloze protestdemonstratie met de Palestijn se hongerstakers in de gevangenissen aanviel. Verschillende anderen raakten  gewond. Saba’ Obeid werd door een scherpschutter in  de hartstreek getroffen. Hij stierf in het Yasser Arafat ziekenhuis in Salfit. Reanimatiepogingen bleven zonder resultaat.
Het  al Quds centrum voor Israelisch Palestijnse Studies heeft bijgehouden dat Saba’ de 309de Palestijn was die sinds 1 oktober 2015 door Israeli’s is gedood. Onder hen waren 83 kinderen.
Ook op andere plaatsen traden de Israeli’s op tegen solidariteitsbetuigingen. In het dorp Bi’lin werden twee arrestaties verricht tijdens een demonstratie, onder wie de burgemeester. In  Beit Ummar, ten noorden van Hebron, werd een demonstratie uiteen gejaagd. Vrijdagavond werd in Hebron een man opgepakt tijdens een trouwerij. In Beita en in Beit Furik in de buurt van Nablus raakten 66 mensen gewond onder wie één die een schotwond opliep in het gezicht. In Kafr Qaddum bij Qalqilya raakten tientallen mensen in ernstige ademnood door traangas.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist