Sluit de probleemstallen!

Vandaag lanceren we de campagne Sluit de probleemstallen. Duizenden dieren worden stelselmatig verwaarloosd zonder dat de overheid ingrijpt. Magere kalfjes die niet bij te hoog opgehangen drinkbakken kunnen, koeien met ingescheurde klauwen vol maden, schapen die rondscharrelen tussen de ontbindende lichamen van kuddegenoten – inspecteurs van de NVWA treffen dergelijke misstanden steeds opnieuw aan bij zogenoemde ‘risicobedrijven’. Vind jij ook dat dit moet stoppen? Teken dan de petitie!

Structureel dierenleed
In Nederland zijn ongeveer 300 risicobedrijven. Op deze boerderijen is het dierenleed structureel. Toch grijpt de NVWA ondanks de ernstige overtredingen zelden écht in. Een houdverbod of inbeslagname van dieren komt vrijwel nooit voor, zelfs niet bij herhaaldelijke misstanden. Dat terwijl de overheid ervoor dient te zorgen dat dieren beschermd worden en dat de wet wordt gehandhaafd.

Geen handhaving
Daarom willen wij dat de NVWA meer bevoegdheden krijgt voor inbeslagname van dieren en het opleggen van beroepsverboden. Op dit moment gaat bijna een kwart van de inspectietijd van de NVWA naar slechts 1 procent van de veehouderijen. Wij berekenden dat bij meer dan de helft van de herinspecties de eerdere maatregelen geen verbetering opleverden. Dat is niet alleen zonde van het geld, maar ook een vrijbrief voor overtreders om door te gaan met het verwaarlozen van dieren.

Teken de petitie
Duizenden noodlijdende dieren op risicobedrijven hebben jouw hulp nodig. Teken de petitie en roep de minister op om de langdurige dierverwaarlozing eindelijk te beëindigen!