Slopen en doodschieten door bezetters in Jeruzalem

Israelische bulldozers hebben ook vandaag, woensdag, weer twee huizen verwoest in het bezette Oost Jeruzalem. Dinsdag was dat ook al het geval. Ditmaal ging het om de huizen van de broers Islam en Imam al-Abbasi in de wijk Jabal al Mukabbir. Hun twee families, bestaande uit veertien mensen van wie tien kinderen, werden dakloos. Getuigen vertelden dat tientallen politiemenen de gemeentelijke sloopploeg met hun bulldozers begeleidden en de buurt al Salaa schoonveegden voor de families uit hun huizen werden gejaagd en de boel plat ging. De vader van Islam en Imam, Moussa al-Abbasi, vertelde dat Jeruzalem geen waarschuwing vooraf had gegeven. Hij zei ook dat de inwoners van de Salaa buurt de afgelopen paar jaar plannen bij de gemeente hadden ingediend in de hoop dat dat zou leiden tot een ”masterplan” voor de omgeving. De gemeente had daar nooit op gereageerd.

Bron

*

De Israelische politie heeft woensdagmiddag bij de Damascuspoort van de Oude Stad een vrouw doodgeschoten. Volgens hen probeerde ze een aanval uit te voeren met een mes.  De vrouw werd later door het Palestijnse ministerie van Gezondheid geïdentificeerd als Siham Ratib al Nimr (49) uit Oost Jeruzalem.
Politiewoordvoerster Luba al-Samri zei aanvankelijk in een verklaring dat de de vrouw probeerde politiemannen te steken en was ”geneutraliseerd”. Kort tijd later bevestigde ze dat de vrouw was overleden.

Via:: Abu Pessoptimist