Sloop en nachtelijke overval door bezettingsmilitairen

Israelische militairen zijn woensdagmorgen vroeg het Qalandia-vluchtelingenkamp bij Jeruzalem binnengetrokken om daar het huis te verwoesten van de familie van de 17-jarige Hussein Abu Ghosh. Daarbij braken heftige onlusten uit. Volgens het persbureau Ma’an raakte een aantal Palestijnen gewond (acht volgen de krant Haaretz). Ook twee Israelische militairen werden licht gewond, toen er een explosief naar hen werd gegooid.
Hussein Abu Ghosh, degene wiens huis omver werd gehaald, werd op 25 januari van dit jaar doodgeschoten nadat hij samen met een kameraad in de nederzetting de Beit Horon de 24-jarige koloniste Shlomit Krigman doodstak en een andere Israelische verwondde.

(Bron)

Israelische militairen en politie hebben woensdag, tijdens een heftige campagne tegen het dorp Issawiya in geannexeerd Oost-Jeruzalem, tenminste 31 mensen gearresteerd. De meesten van hen waren kinderen. Achttien anderen werden opgeroepen om ondervraagd te worden.

Muhammad Abul-Hummus, lid van het plaatselijke Volkscomité, vertelde het persbureau Ma’an dat tientallen huizen werden bestormd en overhoop gehaald, waarbij de inwoners werden uitgescholden en beledigd. Er werden midden in de nacht checkpoints opgezet bij de in gangen van het dorp, die iedereen belette erin of eruit te gaan en een helikopter en vliegtuigen surveilleerden boven de wijk.

Bron: Abu Pessoptimist