Shine on you crazy diamond

Heb je ook begrepen dat  ‘Shine On You Crazy Diamond’ is geschreven met Syd Barrett in het achterhoofd? Aldus een Floyd-liefhebber van het eerste uur. Relics al eens geluisterd? Voor mij is Floyd in de kijker gekomen door Arnold Layne en See Emily play. Relics werd in 1971 uitgebracht toen ik 15 was en midden in de pubertijd zat. Geweldige muziek, want mijn ouders vonden het in die dagen kattengejank 🙂

In het verleden heb ik de pech gehad geen enkel live “The Wall” optreden te bezoeken omdat ik op zee zat. Daarom ben ik tegenwoordig heel erg in mijn schik met internet, ik heb inmiddels wel zo’n beetje alle live optredens op YouTube gezien (hier wederom een smiley 🙂

Toch goed dat je Floyd hebt leren kennen, het missen kan worden gerekend als gebrek in de opvoeding.