Shell en het priemende vingertje van Hans van Baalen

Fractured: the shale play

Dit zijn Jodie en Jason uit de Verenigde Staten en zij demonstreren hier hoe er gas uit de waterkraan komt door het te ontsteken.

Het paar heeft al maanden geen drinkwater en heeft zich niet kunnen wassen als gevolg van schaliegas-winning in de buurt.

Meer indrukwekkende foto’s van de vernietigende gevolgen voor mens en milieu van schaliegaswinning vindt u hier.

Reden dan ook dat er in Europa en ook in Nederland veel verzet is tegen deze ‘andere manier van gas winnen’ .

Zo noemde de door zijn kinderen geïnspireerde Diederik-alles-voor-het-pluch-en-een-riant-betaalde-functie-na-dat-pluche-Samsom de winning van schaliegas tijdens een doorzichtige poging het over de ruggen van verontruste Groningers aan de man te brengen.

Maar goed, wat doe je  als koninklijk bedrijf met een rijke historie van het vernietigen van de leefomgeving van mensen als je hier je vernietigende activiteiten omwille van de winst (voorlopig) niet kan ontplooien?

Dan ga je met je hofnar genaamd Mark Rutte naar Oekraïne en sluit je daar met de crook-in-charge een lucratief contract.

Maar wat nou als die boef ineens weggejaagd dreigt te worden?

Dan stuur je Hans van Baalen die met zijn  worstige vingertje wel even duidelijk komt maken dat het brengen van ‘democratie’ niet zomaar gaat: voor wat hoort wat: ‘Handen af van Shell! Tenk Joe!’, zei hij en wees met zijn priemende vingertje naar de menigte.

En daarmee is het raadsel meteen opgelost van wat die clown daar nou op dat plein samen met Verhofstadt deed dacht ik zo.

Let maar eens op: de winning van schaliegas in Oekraïne gaat gewoon door dankzij de nieuwe met Wolfsangel op de mouw getooide partners in crime van Shell en Rutte.

O ja, je kunt het winnen van schaliegas in je achtertuin wel tegenhouden hoor. Maar alleen als je see-ieee-ooo  bent van zo’n smerig bedrijf. Dan kan je je eigen bedrijf soe-en als het het idiote plan opvat in plaats van bij een pauper de boel te gaan vergiftigen dat bij jou te gaan doen.

Joe sie?