Selectief winkelen

En het was deze week wederom prijs: Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) bracht een rapport uit over de nationale identiteit met resultaten van het onderzoek van de afgelopen twee jaar onder duizenden Nederlanders; het rapport met de naam Denkend aan Nederland. Het riekt meteen al naar ‘vroeger’ en ‘vroeger was het beter’ en ‘zoekend naar Nederland’.

Maar de rechts-roze media gaan natuurlijk selectief lopen shoppen in de resultaten om maar weer te laten zien dat de Islam slecht is en dan maar zeiken over het feit dat 62% van de Nederlanders bang zijn voor de Islam. Dat hebben ze dan weer gehaald uit het eerder genoemde rapport, maar wat ze vergeten te vertellen, is waar ze het hebben gevonden. Het schijnt zo te zijn dat er een publiek stuk is, waar dit gefriemel op de millimeter niet staat, maar wel in de onderliggende aparte stukken en die moet je dus allemaal openen om zo’n tekst te kunnen vinden. 

De boodschap van het rapport – volgens de rechts-roze media – is dat 62% van de Nederlanders bang is voor de Islam. Wat een verschrikkelijke bullshit; dit soort selectieve zoekers om ‘hun gelijk aan te tonen’ hebben nog nooit iets gelezen over de Islam, een uitleg voor dummies zou voor dit soort knaapjes al heel wat zijn, zelfs de Qur’an hebben ze nog nooit van dichtbij gezien, sterker nog de Qur’an die open ligt geslagen met een Nederlandse uitleg is nog teveel gevraagd voor dit soort “spijkers-op-laag-water” zoekende gasten.

En dit ‘selectief winkelen’ gebeurt niet alleen in de media maar ook in de politiek, er zijn zelfs politieke partijen opgericht die in feite maar één programmapunt hebben en dat is de aanval op de Islam. Persoonlijk vind ik dit soort papegaaitoeters maar zielige figuren, die in toespraken steeds maar beginnen over ‘Minder, minder, minder …’ Zo jammer, voor dit soort knaapjes. 

Maar de leider van een van deze partijen is nog verder gegaan en heeft zich nu gemengd – met dat ene partij programmapunt – in de internationale politiek. Middels een artikel op de site www.khamakarpress.com kunt u lezen hoe ome Geert heeft opgeroepen tot het gedwongen verplaatsen van de Palestijnen uit hun thuisland naar het Hasjemitische koninkrijk Jordanië als een alternatief voor de Amerikaanse “deal van de eeuw”. Natuurlijk is dat voor de Palestijnen niet waar men op staat te wachten; tevens is het woord ‘overdragen’ of ‘verplaatsen’ een zionistisch eufemisme voor gedwongen uitzetting en etnische zuivering. 

De woorden van de rechts-radicale PVV leider was een reactie op de workshop “Peace to Prosperity” van deze week in Bahrein, waar over de toekomst van de Palestijnen gesproken werd zonder dat de Palestijnen enige mogelijkheid hebben om hun plannen naar voren te brengen. 

Selectief winkelen noemen we dat. Vroeger bestond er nog een andere term en dat was proletarisch winkelen wat eigenlijk niets anders was dan diefstal. Volgens de wet is “diefstal  een strafrechtelijk delict dat bestaat uit het op onrechtmatige wijze eigenhandig in bezit nemen van andermans eigendom “. Nu is selectief winkelen niet strafbaar maar het is wel alom bekend en als je de kreet opzoekt, krijg je het volgende te lezen: “Selectief winkelen is een uitdrukking in de Nederlandse taal voor een discussie-tactiek, waarbij bewijzen, uitspraken of feiten selectief genoemd wordt om een standpunt te verdedigen. Data en gegevens die dit standpunt mogelijk ontkrachten of nuanceren worden daarbij verzwegen”. 

Joh, waar heb ik dat eerder gehoord: Verzwijgen van data en gegevens en feiten selectief noemen? Het is een tactiek of een techniek die zeker ook in de politiek wordt gebruikt en zeker door partijen die een standpunt willen maken. Met name wordt dit gebruikt door de rechts-radicale politiek gebruikt om de aanval op de Islam goed te praten, zonder dat ze eigenlijk weten waar ze over praten. Het is alleen maar ‘Islam is slecht’, ‘Islamisering’ en de ‘Islam zal Nederland en Europa overnemen’, wat een verschrikkelijke bullshit. 

Een religie kan niet slecht zijn of een land overnemen, het enige wat er kan gebeuren is dat mensen zich bekeren tot de Islam (en terecht) en dat de Islam dan uitbreidt, maar aan de andere kant kunnen mensen die zeggen dat ze tot de Islam zijn bekeerd, slechte dingen doen. Dan is de Islam niet slecht, maar, doe me een lol en  geef dan die enkele persoon de schuld. Als ik wat verkeerd doe, dan is de Islam niet slecht, maar ben ik op het verkeerde pad geraakt. 

Om dan te zeggen dat 62% van de Nederlanders bang is van de Islam, is dus ook onzin en papegaaigetoeter, daar men nog steeds niet weet wat de Islam inhoudt en alleen maar wat nakakelt van iemand die denkt ooit het licht gezien te hebben. Ik vraag me alleen af, wat voor licht dat in vredesnaam ooit is geweest, waarschijnlijk het nachtlampje van zijn mobiel.