Seksspeeltjes inpakken zonder loon en te bang zijn om daar wat van te zeggen

Jetta_Klijnsma_2012_(highres)
Jetta Klijnsma, de criminele politica die verantwoordelijk is voor de invoering van de Participatiewet

Zo gaat dat in de gemeente Beverwijk:

….zes werklozen doen verderop in deze krant een boekje open over de werkomstandigheden en de werksfeer bij de diverse door de overheid gesubsidieerde bedrijven waar zij te werk worden gesteld. Daar krijgen zij geen vergoeding voor; behoud van hun bijstandsuitkering is het enige wat hier tegenover staat.

Hiervoor moeten de veelal lichamelijk danwel geestelijk beperkte werklozen verduren dat chefs tegen ze schreeuwen, midden in de winter ramen tegen elkaar openzetten om ze te straffen, dat zij verplicht worden om op niet-bestaande vacatures te solliciteren en zelfs porno-artikelen moeten inpakken.

Let vooral op de zinsnede “de veelal lichamelijk dan wel geestelijk beperkte werklozen”. Het tuig weet precies wie ze moeten hebben: de meest kwetsbaren. Merk óók op dat “de politiek in de IJmond” weliswaar kritiek heeft op IJmond Werkt, maar dat is omdat die club haar boekhouding niet op orde heeft. De uitbuiting van de meest kwetsbaren  in  de samenleving interesseert de betreffende gemeenteraadsleden geen zak.

Titel van dit stuk met dank aan Sadet Karabulut

Bron: Noordhollands Dagblad