Schuld van de babyboomers? Fabeltje van de ontevreden 30-ers en 40-ers

Ja de ouderen van Nederland hebben het gedaan. Allemaal lastige profiteurs. Maar eh, neem even de tijd om dit stuk te lezen – is lang stuk, maar de moeite waard. 

Het is heel modieus om mee te zingen in het koor van klagers, zeker omdat dit valse lied zo’n lekkere antilinkse klank heeft. En nu het economisch wat tegenzit en de gevolgen van de vergrijzing voor de overheidsfinanciën helder in beeld zijn gekomen, moet toch iemand de schuld krijgen. De hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio Paul van Gessel (45) schreef er met BNR-presentator Paul van Liempt (48) onlangs het zeurderige boek Bye Bye Babyboomers over, waarvan het ernstig de vraag is of je er bomen voor moet kappen.

Dus dertigers en veertigers, houd op met klagen, jullie ongenoegen is misplaatst. Jullie hebben lang gestudeerd tegen hoge kosten, doen jullie kinderen gesubsidieerd naar de crèche, worden nog ouder dan jullie ouders en ook nog eens gezonder. En over twintig jaar kopen jullie je tweede huisje van de erfenis of lossen in één keer jullie resterende hypotheekschuld af. Ondertussen gaat jullie salaris met stappen omhoog, omdat die vervloekte babyboomers met pensioen gaan.

Gun die babyboomers dan toch hun rollator.