Schotse premier roept Britten op naar Schotland te verhuizen

De Schotse premier Nicola Sturgeon heeft progressieve inwoners van Engeland en Wales opgeroepen naar Schotland te verhuizen. Volgens Sturgeon wordt het tijd het reactionaire zooitje dat geleid wordt door de Britse premier Theresa May een omhooggestoken middelvinger te geven en een verhuiswagen te regelen. Schotland is nog lang niet vol en met de Engelse regering valt tóch geen land te bezeilen:

Schotland is niet vol….Als je net zo geschokt bent als wij over de koers van de huidige regering in Westminster, voeg je dan bij ons. Kom hier om te wonen, te werken, te investeren of te studeren. Kom naar Schotland en neem deel aan de opbouw van een modern, progressief, naar buiten gericht en meelevend land.

Sturgeon wil een nieuw referendum over afscheiding. Bij het eerste referendum op 18 september 2014 stemde 55% van de Schotten tégen afscheiding. Dat zou nu wel eens anders uit kunnen pakken, zeker wanneer Brexit op een catastrofe uitdraait. De Schotten stemden in overgrote meerderheid tegen een vertrek uit de EU.

Bron: The Independent