Schandelijk Nederland

Sinds 2009 ben ik tegen mijn zin in (zoals het overgrote deel van de WWB gerechtigden) wegens ontslag om economische redenen in de bijstand geraakt. Natuurlijk ben ik niet gaan beginnen met solliciteren 5 voor 12. Helaas IT en werk vinden is en was een drama. Dus het werd eerst de 10 maanden WW. Ik heb zelf met eigen geld de laatste twee maanden overbrugd alvorens WWB aan te vragen want ik zat en zit er niet op te wachten. Maar natuurlijk daar krijg je geen krediet voor want welwillendheid daar heeft men in dit land geen oog voor. Ik ben dus zogezegd in VVD-termen een profiteur.

In mijn rapport van de lagere school staat: “Leon probeert al zijn problemen eerst zelf op te lossen” met andere woorden ga ook eens hulp vragen aan anderen. Dus aard van dit beestje.

Ok nu zit ik in de bijstand en ben inmiddels door diverse artsen, arbeidsdeskundigen en psychologen ziek verklaard. Dus “met rust laten”. Inmiddels slik ik medicatie voor hoge bloeddruk (124 onderdruk is niet echt gezond). Heb ook therapie gevolgd maar wegens geldgebrek moest ik dat staken.

Ook ik kreeg op een dag te horen van de gemeente dat ik me moest melden bij een reïntegratiebureau. Ik met mijn HTS en zij met hun… typistenopleidinkjes.  Ze gingen daar met de botte bijl te werk. Ze kregen daar voor iedere persoon 10.000 euro als ze ze weg konden zetten. Ik was natuurlijk zelf als een wilde aan het solliciteren want in die malle kermis wil je echt niet zitten. Ik zat toen al weer 3 jaar thuis.

Maar op een dag werd het me teveel en ik zei ik meld me niet meer bij jullie. Ik solliciteer zelf al ik ben jullie gepush en bemoeien met mijn privé-leven helemaal ZAT!!! De gemeente heeft me er nooit op aangesproken en dus was ik gelukkig van die graaiclub af.

Nu kreeg ik met een gemeentecoach te maken vanuit de gemeente zelf. Een hele rare snuiter. Hij deed niet aan email (dus niks op papier), ik doe dat wel. Maar op een maandagmiddag werd ik boos gebeld dat ik ergens niet op gesprek was gegaan. Plasticzakkenfabriek. Bij hoog en laag zei hij dat hij me dat mondeling had gezegd, dat ik daar op gesprek moest. Maar ik zag niks in de mail en als ik ergens heen moet ben ik een zenuwlijer, dat iedereen daar in mijn omgeving van weet. Dat was niet het geval, dus was ik niet op gesprek geweest. Die ambtenaar ging mij bedreigen met korten etc.  Ik heb PZ van de plasticzakkenfabriek gebeld, lichtjes in paniek (nog niet goed bekend met WWB) en die zei: “Jou had ik op basis van je CV toch niet aangenomen, je bent te hoog opgeleid en ik vind niet, zoals de gemeente zegt, al het werk passend.” Dus die ging voor mij naar die ambtenaar bellen om mij te helpen.

Dus vertrouwensbreuk met deze ambtenaar en NOG STEEDS.

Ik had zelf op grond van een andere opleiding die ik heb genoten een cursus 3D CATIA tekenen gedaan onder leiding van mijn vader wiens vak dat was. Maar die stage was onbetaald en dat mocht dus niet. Verder kreeg mijn vader nierkanker in die periode dus weer een tegenvaller.

Ik ben niet gauw van het ziek melden, maar anderen zagen dat ik ziek was en stijf van de spanning stond, dus uiteindelijk heb ik me ziek gemeld en ik ben ook ziek bevonden. Nu belde die onbetrouwbare ambtenaar mij op of ik onbetaald werk wil doen in de plantsoenendienst van de gemeente. Onder het mom van weer ervaring opdoen en onder de mensen. Ik ben nu weer helemaal van de rel, want ik mocht niet op stage met mijn vak als CATIA tekenaar maar DIT kan dus WEL, terwijl ik officieel ziek ben. En ik voel me weer helemaal KUT.

KUT KNEUTER KUT LAND.