Saudische minister: Qatar moet zijn steun voor Hamas en de Moslim Broederschap staken

Qatar moet stoppen met zijn  steun voor de Palestijnse beweging Hamas en de Moslim Broederschap voordat de betrekkingen hersteld kunnen worden. Dat heeft de Saudische minister van Buitenlandse Zaken Adel al-Jubeir in Parijs gezegd tegen verslaggevers, zo meldt Al Jazeera.  De ministers sprak kort nadat Saudi Arabië, Bahrain, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte en de door de Saudi’s erkende regering van Jemen, de betrekkingen met Qatar hadden verbroken, en hun luchtruim voor Qatarese vliegtuigen hebben gesloten, evenals hun haven voor Qatarese schepen.
Ironisch genoeg vond op woensdag een aanval plaats op het Iraanse parlement en de tombe van Khomeiny in Teheran,, Er vielen 12 doden. IS eiste de verantwoordelijkheid op. De Iraanse Revolutionaire Garde gaf de Saudi’s de schuld. 
”We willen dat  Qatar zijn beloftes waar maakt die het een paar jaar geleden deed met betrekking tot steun aan extremistische groepen, zijn vijandige media en zijn inmenging in de zaken van andere landen,” zei de Saudische minister. Al Jubeir bekritiseerde ook de recente toenadering van Qatar tot Iran en zei dat ”landen die dat doen, dat doen op eigen risico”.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist