Sanders: ‘Trump overwinnen kan niet onze enige doelstelling zijn’

In zijn toespraak tot de natie blikt Bernie Sanders vooruit. Hij wil Donald Trump verslaan maar stelt tegelijk zeer concrete eisen aan Hillary Clinton. Hij denkt echter ook verder. “Deze politieke revolutie is slechts een begin, dit gaat nog jaren door. De overgrote meerderheid van de jongeren staat hier achter. Dat stemt me hoopvol”.

“Goedenavond en dank u om samen met mij te zijn. Verkiezingen komen en gaan maar politieke en sociale revoluties, die pogen onze maatschappij te veranderen, houden nooit op. Die gaan door, elke dag, elke week en elke maand, net als deze strijd om een natie te creëren van sociale en economische rechtvaardigheid.”

“Daar gaan de vakbonden over, daar gaat de beweging voor burgerrechten over, de beweging voor vrouwenrechten, de beweging voor rechten van holebi’s, de beweging voor het leefmilieu en daar ging deze campagne over tijdens het voorbije jaar. Daar gaat deze politieke revolutie over. Daarom ook moet deze politieke revolutie doorgaan in de toekomst.”

“Echte verandering komt er nooit vanuit de top naar beneden of in de woonkamer van rijke financiers van campagnes. Die komt er altijd vanuit de basis, wanneer tientallen miljoenen luid en duidelijk zeggen: “Genoeg is genoeg” en zich gaan inzetten in de strijd voor rechtvaardigheid. Daar gaat de politieke revolutie over, die wij in gang hebben gezet. Daarom moet de politieke revolutie doorgaan.”

“Toen wij aan deze campagne begonnen iets meer dan een jaar geleden, hadden wij geen politieke organisatie, geen geld en nauwelijks enige naambekendheid. De media hadden bepaald dat wij een randfenomeen waren in de campagne. Niemand dacht dat we ergens zouden geraken. Wel, in het voorbije jaar is er veel veranderd.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be