Samsom: Moge Allah je taal -en cultuurbegrip bijbrengen !

samsomNiet de discussie over de redenen waarom de twee NEDERLANDERS van Turkse komaf de PvdA verlieten was belangrijk voor de nieuwsmedia, nee, de verwensing van één van hen aan het adres van Ahmed Marcouch was nieuws.
Samsom, PvdA Führer pur sang liet zich in een belabberd praatprogramma op de commerciële zender RTL4 ontvallen dat de verwensing : “Moge Allah je straffen” Bedreigend en angstaanjagend was.
Dan vraag ik me meteen af: “Heeft mijnheer Samsom wel op school gezeten?”
Klaarblijkelijk niet. Mijnheer Samsom weet geen bal van semantiek namelijk.
Een kleine test om te zien of Samsom eigenlijk wel weet waar hij het over heeft.
Had mijnheer Öztürk het volgende gezegd tegen mijnheer Marcouch:
Moge God je straffen!
Dat je de tering krijgt!
Krijg toch de kanker!
Ga toch dood!
Krijg een ongeluk, idioot!
Rot toch op naar je eigen land, kutmarokkaan!
Krijg de grafkanker!
Val dood!
Vieze klootzak! Ik hoop dat je je been breekt! (Ik hoop dat je een enge ziekte krijgt!)
Moge je de builenpest krijgen !
Krijg toch Ebola!

Of anderszins TYPISCH NEDERLANDSE uitdrukkingen uit de categorie onderbuik-gevoel/woede, had mijnheer Samsom die dan ook angstaanjagend en bedreigend gevonden? Was de heer Samsom dan ook in de media verschenen met dezelfde retoriek?
NEEN. Dat was hij naar alle waarschijnlijkheid niet. Ook het feit dat de verwensing “Moge Allah je straffen” in de islamitische cultuur een vrij normale verwensing is (je komt hem in de gehele islamitische wereld namelijk tegen) is de heer Samsom duidelijk vreemd. Geen cultuurbesef, geen taalgevoel. Alleen een triest uitmelken van een trieste situatie en meedeinen op de golf van Islamofobie die onder het volk leeft.

En waar het hier werkelijk om gaat, dat de verwijdering van deze twee heren als reden had dat zij zich kritisch opstelden naar een Minister (van Joodse achtergrond/komaf om maar even duidelijk te zijn en mee te gaan in de BELACHELIJKE retoriek in de media waarbij afkomst van welke aard dan ook steevast vermeld dient te worden), een Minister die niet tegen kritiek kan op zijn mening over een suf onderzoek waarbij Turkse organisaties in Nederland niet echt open waren over van wie ze geld krijgen. (Of dat nu wel of niet van Erdoğan is of de Ak-Partij is niet echt belangrijk in deze, het doet helemaal niet ter zake).

Hadden de onderzochte organisaties DevSol of Grijze Wolven geheten had ik me nog enigszins kunnen voorstellen dat een Minister zich ermee zou bemoeien maar dat zou dan denk ik toch de Minister van Veiligheid en Justitie dienen te zijn geweest, en niet die van Integratie.
En wat gebeurt er dan? Wanneer Kamerleden uit een fractie kritiek hebben op een Minister van dezelfde Partij?  Dan worden ze er bij de PvdA (maar ook bij het CDA), uitgeknikkerd, geroyeerd en in de prullenbak gelazerd. De dwang om een verklaring te ondertekenen is daar eveneens een goed voorbeeld van. Kent u de Ariërverklaring nog? Deze houding, de houding dat alle neuzen in de fractie dezelfde kant op dienen te wijzen, de houding van éénheidsworst is de laatste paar jaren de Nederlandse Politiek ingeslopen. Jammer aangezien het de TAAK is van Volksvertegenwoordigers om KRITISCH te zijn, OOK naar hun eigen Partij, kader en de Bewindslieden uit diezelfde Partij (en Bewindslieden van andere Partijen) toe.

Dit is één van de belangrijkste taken van Kamerleden binnen ons democratische stelsel. Dat deze taak niet uitgevoerd kan worden binnen de PvdA geeft aan hoe diep die Partij inmiddels gezonken is. Is het wellicht een idee voor Samsom om de gehele partij in een rood uniform te steken met rode laklaarzen en een mooie pet met een roos in emaille boven de klep? En dan te gaan marcheren of zo? Om een jeugdbeweging op te richten en PvdA Landdagen te organiseren? Want dáár is de PvdA mee bezig. Dat heet, met een mooi woord uit het verleden:

“GLEICHSCHALTUNG”.
Alle neuzen dezelfde kant op! Het Kader is de baas, de Partijleider heeft het laatste woord. Waar kennen we dat nog van?
Het is derhalve overduidelijk dat de heer Samsom geen ene bal van taal noch van cultuur begrepen heeft, zelfs niet van zijn eigen taal en cultuur.
De gehele houding van hem en zijn kornuiten is misselijkmakend. Hij is, met een klein clubje medestanders, de hoofdverantwoordelijke voor de Neoliberale ruk naar RECHTS van de PvdA en is hoofdcollaborateur met dit Kabinet dat Neoliberalisme en Economisch Fascisme tot hun nieuwe Godsdienst heeft verheven.
Hij is medeverantwoordelijk voor de totale afbraak van dit land. Medeverantwoordelijk voor de bescherming van de rijken, verdoeming van ouderen, armen en zieken en sloop van het onderwijs op elk niveau.

Maar ja, daar mag je niets over zeggen want dan word je de Partij uit gejonast.
Dat is ten enen male ondemocratisch, niet zoals ons parlementair stelsel is bedoeld en achterbaks.
“Moge buitenaardse wezens je ontvoeren en je na grondig onderzoek terugbrengen op aarde, enigszins moeilijk lopend.”

(Doodeng hè? Angstaanjagend hè? NOU!)