Samenwerking met ‘Het Forum’

Samenwerking met ‘Het Forum’ (zoals men dat zo tenenkrommend zegt) geopperd door mevrouw Thieme.

Waarom wilt men dit? Moet men dit willen?

Allereerst moet men nu niet denken dat PvdD-stemmers en -leden dùs ook racistisch zijn. Ik denk dat de PvdD vanuit tactische overwegingen handelt. Men hoopt het FvD een beetje om te vormen, van binnenuit te beïnvloeden.

Meneer Cliteur bijvoorbeeld, is een warhoofd die aanvankelijk de groene zaak diende. Nu ijlt hij over cultuur-marxistische complotten en een islamisering van Europa. Misschien wil men Cliteur weer op het goede pad zetten? Een riskante strategie.

Aan de andere kant, het FvD is zó groot en de PvdD zó klein; de PvdD kan wel allerlei eisen aan het FvD stellen, maar wie maakt hier de dienst uit? Wie heeft hier zoveel stemmers? FvD hoeft helemaal niets met de PvdD. Net zo eenvoudig maakt het FvD met het CDA, de PVV en de VVD een coalitie. Een gruwelcoalitie. De bruine shitstorm, zou je kunnen zeggen. FvD wíl helemaal niets met de PvdD. Misschien is dit ook slechts voor de bühne. Kijk ons nou neutraal zijn, stem op ons, wij zijn niet ‘extreem’, zegt Thieme. Image building, reclamestrategie.

Misschien kan Thieme Thierry wat leren over de volwassenenwereld? Misschien kan zij Thierry ontmaagden? Wilt ze de knul bemoederen?

Thierry weet niets over de feiten, zei zij in een interview. Wij kunnen hen zoveel leren. Ja Thieme, maar extreem-rechts heeft ook niets met feiten. Dat is nou juist wat het zo gevaarlijk maakt. Het blanke ras is het beste, want gevoelens. Het klimaat gaat niet naar de Filistijnen, want gevoelens. Het gezin moet bestaan uit man/vrouw en die moeten altijd getrouwd zijn, want gevoelens. Europa moet wit blijven, want gevoelens, mannen zijn het slachtoffer van vrouwen, want gevoelens, abstracte kunst is ‘lelijk’, want gevoelens. Daar valt niet tegenop te redeneren.

Denk je nou echt dat je het FvD kan omvormen, met je twee zetels?

Ik snap overigens wel de insteek. De PvdD is zo klein en heeft zoiets van “redden wat er te redden valt”. Misschien kunnen wij het geheel een beetje normaliseren/neutraliseren. Maar ik denk dat men zich dan moet richten op de stèmmers van FvD. Mensen die overigens wel oren hebben naar debat, is mij opgevallen. Links moet hen niet bij voorbaat afkatten. Deze schaapjes moeten gered worden. Het FvD zèlf kan niet meer gered worden.

Ga je met het FvD in zee, dan word jij de speelbal, niet andersom. Thierry is slim in die dingen.

De PvdD moet haar feitenkennis richten op waar deze hoort, op de massa. Niet op het FvD. Het FvD is niet de massa. Massa’s stemden wel op hen, maar de grootste massa vooralsnog niet. Ga je hen proberen om te vormen, dan erken je hen slechts.

Dus mijn conclusie? Ik doe eigenlijk nooit aan conclusies.

Ik snap de strategie van de PvdD, ik snap waar men op doelt, maar ik denk niet dat het verstandig is en ik denk dat het FvD minder rommelig is dan men het voor doet komen. De FvD is namelijk niet de LPF. En dit zijn niet meer de jaren negentig. Verschillende alt-right chefs regeren de wereld al. In Amerika, in Hongarije. Dit is geen ‘populisme’ meer, maar een strak afgebakende partij, strikt hiërarchisch ingedeeld, met vele buitenlandse contacten en geldschieters. Dit is meer dan het geblaat van een Wilders. Steviger en enger.

Kortom, het is beter als de PvdD haar energie in andere zaken steekt en andere mensen probeert te bereiken.