Saksische politie gaf vertrouwelijke informatie door aan nazi’s

De Saksische politie heeft waarschijnlijk informatie gedeeld met een groep naziterroristen. De zogeheten ‘Gruppe Freital’ pleegde in 2015 een serie aanslagen  in het stadje Freital, vlakbij Dresden.

PEGIDA_Demo_DRESDEN_25_Jan_2015_116227104
Demo van de fascistische Pegida-beweging in Dresden, 25 januari 2015

Tenminste drie Saksische agenten worden ervan verdacht vertrouwelijke informatie te hebben doorgespeeld aan leden van de Gruppe Freital. Volgens Zeit Online is dit waarschijnlijk maar het topje van de ijsberg: tegen een onbekend aantal anderen zou het OM eveneens een onderzoek gestart zijn.

De aanslagen van de groep waren gericht tegen onderkomens van vluchtelingen. Op 7 maart begint een rechtszaak tegen acht leden van de groep. Hen wordt poging tot moord en het oprichten van een rechtse terreurcel ten laste gelegd.

Al in december 2015 verklaarde één van de verdachten tijdens zijn verhoor dat een medeverdachte goede  contacten had binnen het Saksische politie-apparaat. Met die informatie werd maandenlang niets gedaan. Dat veranderde pas toen Zeit Online en Spiegel Online verslag deden van de verdenkingen tegen de agenten.

Bron: Zeit Online